MANDALES



La paraula mandala significa cercle. Està constituit per figures i dibuixos geomètrics concèntrics. El seu principal objectiu és fomentar la concentració. És recomanable utilitzar-los a l'escola, no sols a l'àrea d'Educació Plàstica sino també com una forma d'expressió dins del Curriculum Educatiu.
  Els mandales ajuden a la formació de la inteligència, del raonament, del control i domini del cos, treballa i fomenta tots els aspectes educatius:
1. Els mandales com estímul d'aprenentatge. Els mandales suponen un estímul motivador per a qualsevol aprenentatge de les diferents àrees del Currículum Educatiu.
2. Com a mitjà d'expressió i comunicació. Els xiquets-tes utilitzen el dibuix i el color com a mitjà d'expressió i comunicació. Així expressen els seus pensaments, idees, estats d'ànim i es relacionen amb els món que els rodeja.
3.Com a mitjà de producció. Poc a poc els xiquets-tes van evolucionant la creativitat productiva i habilitat psicomotriu.
4. Com a mitjà de relaxació. Als xiquets-tes els resulta difícil expressar el seu estat d'ànim, els mandala els ajuda a relaxar-se  i sobre tot en aquells xiquets-tes introvertits i tensos. El mandala treballa l'hemisferi dret del cervell. L'expressió d'aquest hemisferi  no és verbal és per imagens.
5. Com a mitjà per a superar  situacions negatives. Mentre pintem  en el subsconcient desapareixen els problemes per què ens concentrem en un estat de total relaxació i concentració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordeu triar nom/url i escriure el teu nom